Vložil lake, 12. Duben 2013 - 6:40

Paní Jarko,
jak Vám odpověděl pan X, Praha postupuje podle § 17a zákona o odpadech. V Praze nezáleží na tom, kde máte Vy nebo Vaše dcera trvalý pobyt. Záleží na tom, kde produkujete komunální odpad. V nájemním bydlení je to tam, kde jste nahlášena u Vašeho pronajímatele jako osoba užívající byt.

  • Plátcem poplatku za komunální odpad je v Praze vlastník nemovitosti (ve Vašem případě družstvo). BD vybírá poplatek od poplatníků.
  • Poplatníkem je každá osoba, jejíž činností vzniká komunální odpad (které osoby to jsou, jejich seznam a celkový počet si zjišťuje družstvo podle svých pravidel, která neznáme).

Teoreticky byste se mohla odhlásit jako odběratel služeb ve „Vašem“ družstevním bytě. Manžel jako vlastník, nájemce či podnájemce toho bytu, ve kterém se s dcerou zdržujete, by Vás k sobě přihlásil pro účely plateb za komunální odpad. Takový postup Vám ale nedoporučuji.

Varuji před nahlášením nulového počtu osob pro účely úhrady služeb. Pronajímatel může vypovědět nájem bez přivolení soudu, neužívá-li nájemce byt bez vážných důvodů nebo byt bez vážných důvodů užívá jen občas. To se plně týká i družstevních bytů. Takže nedoporučuji riskovat. Zůstaňte pro služby hlášena v tom bytě, na který máte nájemní smlouvu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.