Vložil lake, 9. Duben 2013 - 11:49

Dávejte laskavě příspěvkům srozumitelné názvy (připomínám podruhé).

Vždyť Vy jste souhlasila, konkludentně. Zálohy stále platíte. Tím, že poslušně hradíte zálohy v požadované výši, potvrzujete každý měsíc, že mezi Vámi a SVJ došlo k ujednání o době, rozsahu a obsahu budoucího plnění. Cituji z rozsudku Nejvyššího soudu 33 Cdo 1079/99:

  • Podle ust. § 498 obč. zák., (…) platí, že na to, co bylo dáno před uzavřením smlouvy některým účastníkem, hledí se jako na zálohu. Znamená to, že pokud před uzavřením smlouvy poskytne jedna strana něco, co má být předmětem jejího budoucího závazku ze smlouvy, je stanovena vyvratitelná domněnka, že v pochybnostech se plnění poskytnuté mezi účastníky před uzavřením smlouvy, ze které má závazek k plnění teprve vzniknout, považuje za zálohu, tj. za splátku na smluvené budoucí plnění.

Chcete-li tuto zákonnou domněnku vyvrátit, musíte nyní Vy sama tvrdit a prokazovat, že je tomu jinak (např. že jste byla uvedena v omyl). Důkazní břemeno nyní leží na Vás. Výbor nic prokazovat nemusí. To je přímý důsledek toho, že hradíte co bylo požadováno.

Jestliže jste pouze nesouhlasila, nemá to žádný právní význam. O výši záloh rozhoduje shromáždění nadpoloviční většinou přítomných. Teoreticky tedy nesouhlasících může být 74,999% vlastníků jednotek a přesto může jít o usnesení platné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.