Rozúčtování

Vložil kicker77 (bez ověření), 1. Duben 2013 - 9:18 ::

Zdravím,

obdrželi jsme rozúčtování tepla a měl bych dotaz. Doma topím tak, že v obytných místnostech je cca 22–23´C, v ostatních místnostech cca 20´C. Každý rok topím úplně stejně, neboť se mi co do tepelné pohody takové nastavení termostatických ventilů osvědčilo. Každý rok je ve vyúčtování zohledněn stav poměrových měřidel (Doprimo) a zároveň korekční jednotky. Přestože jsem se snažil „nastudovat si“ vše, co jsem o korekčních jednotkách mohl najít, nerozumím tomu a nhebo jsem nenašel správnou literaturu… Zajímalo by mě, zda opravdu při způsobu, kterým doma topím, je normální, že k naměřeným jednotkám v počtu 549 (po korekci UF) je mi připočteno 570 jednotek jako „neměřené jednotky“ tedy jednotky korekční??? Přiznám se, že mě to dost zarazilo, neboť z mého pohledu nepřetápím ani nevyužívám k „dotápění“ bytu sousedy – přesto zaplatím prakticky dvojnásobek ve složce spotřebních nákladů?

Pokud je potřebné znát hodnoty, pak: SN na otop za jednotku 196,45 ZN na otop za jednotku 130,96 cena za jednotku Kč/GJ 586,08 Náklady celkem 191 887,–

Kdybych něco opomněl, doplním …

Díky za radu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.