prohlášení vlastníka jednotky

Vložil stepan (bez ověření), 30. Březen 2013 - 18:53 ::

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem ohledně oddělení jednoho pokoje od bytové jednotky a přidělením tohoto pokoje k bytové jednotce druhé.

Konkrétně se jedná o situaci, kdy jsem měl příležitost koupit bytovou jednotku od vlastníka, který vlastnil celé patro v domě, na kterém se nachází dvě bytové jednotky.

Pokoj je nyní součastí bytové jednotky č. 1 tento stav je zapsán na KN, ale dohoda mezi mnou a prodávajícím je, že tento pokoj se stane součástí bytové jednotky č. 2.

Domnívám se, že je potřeba podepsat prohlášení vlastníků jednotek o změně užívání předmětných jednotek a toto prohlášení musí podepsat všichni členové SVJ. (notářský ověřené podpisy?) (notářský zápis?), eventuélně jaké další dokumenty?

Nejsem si jistý jak to funguje ze strany úřadu. K oddělení pokoje a jeho převodu k jiné bytové jednotce je potřeba … (ohláška?) (stavební povolení?), nějaké další dokumenty?

Současně bych se Vás rád zeptal, jestli nějaké takové prohlášení máte k dispozici a velmi rád uvítám Vaše rady.

Mockrát Vám děkuji za ochotu diskutovat a přeji Vám krásné svátky.

Štěpán

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.