Vložil lake, 1. Duben 2013 - 19:40

Pane Jiří, napsal jste: „… se celková spotřeba vody rozpočítá podle osob žijících v domě, přičemž můj ateliér je započítáván jako kdyby v něm žila jedna osoba. “

Vy ale nejste osoba žijící v domě. Pravidla jsou vadná. Jste vlastníkem nebytového prostoru, který je rozhodnutím stavebního úřadu určen nikoliv k bydlení. Dokonce kdybyste v něm žil (obýval jej), hrozí Vám od Stavebního úřadu pokuta.

Z uvedeného je zřejmé, že Vaše spotřeba neodpovídá spotřebě bytu a musí tedy být určena jinak: podle vyhlášky, nebo odborným odhadem, nebo podpůrně tak, že si pořídíte vodoměr na vlastní náklady a budete schopen v následném sporu orientačně prokázat jaká je Vaše skutečná spotřeba vody. Dokud nemáte vlastní vodoměr, nejste schopen prokázat nic a budete u soudu v důkazní nouzi.

Následující postup je zřejmý: navrhněte jiná pravidla rozúčtování, která vezmou do úvahy nižší spotřebu v atelieru. Současná pravidla způsobují bezdůvodné obohacení ostatních vlastníků jednotek a jsou proto v rozporu s dobrými mravy. Nebudete-li na shromáždění úspěšný, obraťte se na soud jako přehlasovaný vlastník podle § 11 odst. 3 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.