Vložil Matějka Jaroslav, 20. Prosinec 2007 - 11:23

Vážená paní Vlčková, v dané otázce souhlasím s panem Vávrou. Je vždy důležité „Prohlášení vlastníka“, ale zde jsou někdy chyby z důvodu technických „neznalostí“ domu vypracovatele „Prohlášení…“.

Otopná soustava je vždy vybrané technické zařízení, které by mělo být vždy společnou částí domu včetně otopných těles, viz diskusní příspěvky v záložce diskuse. Jakýkoliv zásah do systému, včetně výměny otopného tělesa (radiátoru) může změnit zásadním způsobem hydraulické (tlakové a průtokové) poměry celé otopné soustavy – vyvážení otopné soustavy, čímž může dojít ke skutečnosti, že některé místnosti budou nedostatečně otápěny či vůbec.

Na vaši otázku nelze obecně kladně odpovědět bez znalosti dané otopné soustavy, jejich technických, regulačních a dalších ovládacích prvků instalovaných na celém systému. Musí se vycházet z původní projektové dokumentace a původního technického výpočtu včetně následných změn otopného systému vycházejících z požadavků zákona 406/2000 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.