Vložil 566a567, 17. Prosinec 2007 - 8:41

Dobrý den,

přece jen tady, v černém kraji Mosteckém, se ani našemu malému domečku tyto problémy nevyhnuly.

Takže jedni nepřizpůsobiví neplatili. Nyní jejich dluh činí téměř celý obsah našeho fondu oprav. To je ale mimo. (-:

Než se pustíte do návštěvy advokáta a sepisování žaloby, udělejte shromážení a tam si odhlasujte, že všechny spory mezi osobami, které kdy byly a jsou vlastníci, dodavatelé nebo odběratelé Společenství (a snažte se to pak ale cpát také do smluv o dílo ado dodavatelských smluv – i když někteří budou proti a budete muset ustoupit), se budou řešit u Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR podle jejich pravidel (jedním rozhodcem jmenovaným předsedou Rozhodčího soudu).

Nezdravě dlouho trvá, třeba chomutováci čekají na řešení soudního sporu v civilním právu kolem čtyř let, než se to u soudu vyřídí. U Rozhodšího soudu jste během čtvrt roku hotovi.

Ale to je ta první, sladší, stránka věci. Rozhodnutí je vykonatelné a s tím už se musí na soud. A to trvá stejně dlouho jako … no jako u soudu. Úspora času je však velmi značná. Skoro o polovinu.

Ten nepřizpůsobivý vlastník nám dluží částku, proto kterou jsme podávali exekuci, již od roku 2003. Nyní teprve jsme za výkonem rozhodnutí, minulý týden nabylo první moci usnesení o ceně, a někdy na jaře se snad konečně bude dražit.

Tak ať máte dluh brzy zpátky a žádné ústupky! A hlavně se ho snažte zbavit. Dlužníci jsou recidivisté a ten dluh vám nasekají za pár let znovu.

Filip, Praha 42 – POSTOLOPRTY, 566a567@seznam.cz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.