Vložil lake, 15. Duben 2013 - 7:33

Zdá se, že průkazy energetické náročnosti budov (PENB) skončí jako obvykle: jako zbytečná šaškárna, kterou nám nadělili tupohlaví zákonodárci.

Nikdo štítky zatím nechce, ani kupci, ani prodávající. Viz: http://www.ceskatelevize.cz/…y-je-mizivy/.

Jestliže PENB pro budovu je zpracován, je naprosto nedůvěryhodný, protože se – jako obvykle v tomto státě – nekontrolovatelně švindluje a podplácí při jeho vypracování. Viz: http://www.ceskatelevize.cz/…i-nezajisti/.

A pokud snad PENB pro dům existuje a je dokonce zpracován poctivě, pak nevypovídá absolutně nic o energetické náročnosti jednoho konkrétního bytu. Prodávající bytu neprokáže průkazem vůbec nic. Kupec bytu pak může tento drahý papír hodit rovnou do koše.

Neoficiální informace: ministerstvo údajně připravuje změnu zákona, aby se tento nesmysl vrátil kam patří: do hrobu. Bude tam ležet vedle jiných zelených nesmyslů, které zákonodárci v posledních letech vyplodili:

  • masivní podpora výroby fotovoltaické elektřiny na padesátém stupni severní šířky,
  • produkce biopaliv, která zamořují ovzduší při pěstování i při spalování a vyžadují zvýšenou spotřebu nafty u zemědělské techniky,
  • podpora elektromobilů, které potřebují k výrobě i likvidaci svých nebezpečných baterií tolik energie, že se tím nic neušetří.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.