Vložil acer2001, 2. Červen 2013 - 20:02

P.lake, velmi pozorně načítám Vaše příspěvky a jako osoba pohybující se ve státní správě, právní prostředí, mnohdy se zájmem zjišťuji svoje nedostatky-přiznávám, jsem jedna z tzv. „ovcí“ jak jste kdysi na foru uvedl. Každopádně třeba i o tom tady to forum je…oceňuji, že snad jako jeden z mála svoje tvrzení dokládáte judikaturou, či odkazy na zákonná či jiná ustanovení, což kvituji a nejen já určitě děkuji.
Nyní k věci a mojí neznalosti v souvislosti s Vaším článkem, že dluhy nepřecházejí na nového vlastníka:

  • manželka již 3 rokem vlastní bytovou jednotku v domě v SVJ, kde již před „x“ lety (tedy dříve než se stala nabyvatelem) odsouhlasili na shromáždění SVJ zateplení domu, opravu střechu, výměna stoupaček a vzali si úvěr. Splátka měsíční činí příkladmo dle podílu cca 2 tis. Kč v našem případě (jen pro upřesnění, bydlíme jinde, byt pronajímáme). Teď se od Vás dozvídám a přiznávám zároveň svoji neznalost, že dluhy (závazky) tenkráte odsouhlasené nepřecházejí na moji manželku. Bohužel i my splácíme měsíční splátku za „tenkrát“ odsouhlasený úvěr, jak jsem již popsal. Neexistuje žádné písemné či jiné, dobrovolné převzetí tohoto závazku mojí ženou za původního vlastníka.

****Chápu dobře Váš výklad, že manželka tento dluh, který jak jsem řekl splácí již 3 rokem a ještě 7 let by ji čekalo, splácet nemusí ?- jak to oznámit výboru, postačí písemně, či na shromáždění… Existuje nějaký právní podklad, na kterém by bylo možné neoprávněné splátky (3 roky nazpět), chtít vrátit ?-či jsme byli 3 roky hloupí a máme smůlu?****

Omlouvám se za délku, ale chtěl jsem to řádně vysvětlit. Děkuji předem za odpověď a přeji pevné nervy tady na foru, neboť nás pravda mnohdy bolí…jsem tím příkladem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.