Vložil PeDuPles (bez ověření), 7. Březen 2013 - 16:36

Slušný prodávající by řekl na rovinu: mám hradit 800 Kč měsíčně na 20 let jako splátky SVJ, takže v kupní smlouvě to převezmete a já Vám dám příslušnou slevu. 

Celou dobu tvrdím, že podobně to má proběhnout, tedy bez té smlouvy, a NObčZ se právě toho trochu nešikovně snaží docílit. Takže moje teorie je správná.

Ve reálném životě to ovšem bude spíše tak, že prodávající se o svém dluhu kupujícímu nezmíní, inkasuje peníze, zmizí z domu a přestane splácet co je dlužen. Vůči bance by si to nedovolil. Je-li ale věřitelem SVJ, je velká šance, že neschopný výbor se nebude vůbec namáhat s výběrem dluhu. 

V tomhle máte taky pravdu. Ale nevím, který zákon ukládá SVJ, aby tu bylo od toho hlídat, že Mánička má platit zálohy na správu 8,43 Kč/m2, protože tu nebydlela když jsme dělali střechu, a Hurvínek 12,89 Kč/m2, protože tu nebyl když jsme dělali dveře ale na střechu už jo, a Křemílek co bydlí už pět let ve Švédsku nám má ještě 43 měsíců splácet malování na chodbě za 4,56 Kč/m2 a Vochomůrka má nedoplatek na tři roky za opravu dlažby v sušárně za 2,78 Kč/m2, ačkoli se odstěhoval dva dny před nástupem dlaždičů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.