Vložil lake, 4. Březen 2013 - 6:43

Pane Slušňáku, pokud Vás expresivnější výrazy pobouřily, omlouvám se Vám. Ale podstata sdělení zůstává doufám jasná:

Je krajně nerozumné platit bez protestů částku, o níž dotyčný neví nic (ani z čeho se skládá), určenou na jakýsi tajemný účel, který v zákoně není uveden – a pak si na to dodatečně stěžovat.
Za tím si stojím. Rozumný člověk, dbalý o své peníze, by se takto nechoval.

Napsal jsem, že kdo nerozezná úhradu od zálohy a ještě se tím veřejně chlubí, je buď hlupák, nebo troll.
Za tím si stojím. (Ostatně původní věta je převzata od jiného diskutujícího a naprosto nikoho v oné diskusi nezaujala ani nepobouřila.) .............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­..

Já zde jen upozorňuji na obsah zákona, který je některými dlouhodobě ignorován. Zákon obsahuje řešení pro opakující se stesky ohledně výše záloh, ohledně kontroly hospodaření.

  • Že výbor by měl umět doložit nutnost a určení záloh, které vybírá, je v zákoně uvedeno od 1. července 2000.
  • Skutečnost, že na pořízení zateplení se podílejí ti, kdo si je objednali, je zcela zjevná, což dvakrát konstatoval Nejvyšší soud. Jejich dluh nelze přenášet na toho, kdo se stane vlastníkem bytu po dlužníkovi.
  • Že nelze podle zákona vymáhat zálohy na BUDOUCÍ nikoliv nutné technické zhodnocení domu (pouze na opravy, provoz a správu) je přece zřejmé, ale pro mnohé je to objev ještě 19 let po účinnosti zákona č. 72/1994 Sb.

Společným jmenovatelem těchto trablů je porušování zákonů. Já jenom upozorňuji na to, co zákon obsahuje. Nejsem tedy zloduch, ale informuji o právním rámci. To může vadit jen těm, kdo si zvykli nedodržovat zákon a práva vlastníků jednotek. Zda vlastníci budou po svém výboru požadovat postup podle zákona závisí ale pouze na nich, ne na panu lake.

Některé poněkud hysterické komentáře na této stránce mi připomínají období rozvinutého socialismu, kdy lid Československé socialistické republiky hřímal z tribuny:

„Proto však také pohrdáme těmi, kdo v nezkrotné pýše ješitné nadřazenosti, sobeckém zájmu nebo dokonce za mrzký peníz se kdekoli na světě – a také u nás se našla skupinka takových odpadlíků a zrádců – odtrhnou a izolují od vlastního lidu, jeho života a skutečných zájmů a s neúprosnou logikou se stávají nástrojem antihumanistických sil imperialismu a v jejich službě hlasateli rozvratu a nesvárů mezi národy.“ (Prohlášení československých výborů uměleckých svazů neboli Anticharta, 28. ledna 1977)

Přitom signatáři Charty 77 pouze upozorňovali na znění zákonů a na jejich porušování ze strany tehdejších mocipánů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.