Vložil lake, 3. Březen 2013 - 21:48

Vážený hidden999,
ke každému ze čtyř témat, které se Vám z nějakého důvodu nelíbí, existují diskuse. Můžete v každé z nich předestřít své názory na problém. Zatím jste na tomto portálu přispěl pouze třikrát a o zcela jiných věcech (30.12.2011, 06.01.2012, 06.01.2012).

• Technické zhodnocení není správou domu
Pokud se zapojíte do některé diskuse, jistě tam můžete uplatnit Vaše argumenty (máte-li k věci nějaké). Bylo probíráno poměrně podrobně například zde: Rekonstrukce není oprava. Najdete tam i judikáty k omezené právní způsobilosti SVJ a k zásadnímu rozdílu mezi opravou a technickým zhodnocením.

• Reserve Study
Vaše vystupování proti pojmu „Reserve Study“ je pouze zástupný problém. Ve skutečnosti velmi dobře víte, co tím míním. Vás hlavně sere pouhé pomyšlení, že zákon ukládá výboru řádně plánovat a prokazovat oprávněnost výše záloh.
Toto ovšem není vůbec žádná novinka. Je to součástí ZoVB už od 1. července 2000 (zákon 103/2000 Sb.). Proč jste tedy najednou překvapen? Snad neznalost zákona?

• Příspěvky a zálohy:
Bylo podrobně probráno v diskusi Zálohy na úhradu služeb x příspěvek spojený se správou. Včetně citace z rozsudku Nejvyššího soudu, který tento rozdíl podrobně probral.
Pokud někdo tvrdí, že nerozezná úhradu (příspěvek) od zálohy, pak je to hlupák, který to pochopit nemůže, nebo troll, který to pochopit nechce.

• Zálohy podle nového ObčZ
Napsal jste: „Lake tvrdí, že podle nového občanského zákoníku nebude možné vybírat příspěvky na správu formou záloh, a to ani v případě, že si to dá SVJ do stanov.“.
Toto Vaše tvrzení je nepravdivé.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.