Vložil lake, 21. Únor 2013 - 20:38

Majitelem domu není SVJ. Tato chybná domněnka Vám zbytečně zkomplikovala život. SVJ je zcela mimo, je to pouhý správce domu, sluha vlastníků. Není oprávněno rozhodovat ve věcech, které spadají pod Stavební zákon.

Nebytový prostor je ve Vašem výlučném vlastnictví. Změna způsobu užívání NP se nijak netýká společných částí domu a je tedy zcela mimo pravomoc SVJ a mimo pravomoc vlastníků ostatních jednotek v domě. O změně NP na byt jste se neměl s ostatními vlastníky vůbec bavit. Je to pouze věc mezi Vámi a Stavebním úřadem.

Stavební zákon výslovně stanoví v § 2, že pojem „stavba“ se vztahuje i na část stavby. Vaše jednotka je částí stavby, je tedy stavbou ve smyslu Stavebního zákona. Ke změně účelu užívání stavby postačuje souhlasné rozhodnutí Stavebního úřadu. K tomu je samozřejmě nutná žádost vlastníka stavby – a tím jste pouze Vy sám.

Postačí Vaše písemná žádost o změnu způsobu užívání stavby. Informace Vám podá Stavební úřad. Ten Vám jistě sdělí proč jednotka nebyla kolaudována jako byt a stanoví podmínky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.