Vložil lake, 21. Únor 2013 - 17:35

Piraňo,
pletete si příspěvky na správu a zálohy na správu. Co z toho je tedy Váš tajemný FO? To první, nebo to druhé? Nevíte sama.

Trvám na tom, že naplňovat jakýsi tajemný FO nepatří k povinnostem vlastníka jednotky. Může se Vám to nelíbit, ale to vše, co s tím můžete dělat. Jestliže zde předseda SVJ hledá pomoc a ani nedovede pojmenovat částku, kterou po vlastníkovi jednotky chce vymáhat, pak je v onom SVJ něco VELMI špatně.
............................................................................................

Jak je to v našem domě Vás nemusí vůbec zajímat, o tom zde nediskutujeme. Samozřejmě, že zálohy na správu jsou nazýváný "Zálohy na správu" a příspěvky na správu jsou nazývány "příspěvky na správu". Není důvod, aby tomu bylo jinak.

Mohu Vám ale sdělit, že okamžitě po vzniku SVJ v domě jsem udělal přesně to, co zde radím tazatelům: odmítl jsem hradit do tajemného "FO" byť i jedinou korunu. To zabralo. Napřed sice tehdejší správce (družstvo) vystartovalo s předžalobní upomínkou od právničky družstva, ale po mém vysvětlení jejich omylu vše zastavili a dostal jsem do ruky řádný a srozumitelný předpis záloh na správu a příspěvků na správu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.