Vložil lake, 18. Únor 2013 - 8:29

Viktore, Váš problém je v tom, že nerozumíte pojmu „rozúčtovat“ a „rozúčtování“ a používáte je nesprávně. Co je rozúčtování definuje vyhláška ve svém § 2 písm. (i): „rozúčtováním nákladů [je] rozdělení nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody za zúčtovací období a zúčtovací jednotku mezi konečné spotřebitele, které vlastník provede způsobem stanoveným touto vyhláškou“.

Rozúčtováním tedy je celý postup podle vyhlášky, od rozdělení složek až po korekce podle § 4 odst. 4. Na to jsem Vás už upozornil v příspěvku http://www.portalsvj.cz/…a-na-zn-lake#…. To všechno včetně korekcí je jeden celek, který se nazývá „rozúčtování“. Z něj nelze svévolně vytrhávat jednotlivé dílčí kroky. Výsledkem rozúčtování je jedna konečná částka. Vy mylně za rozúčtování pokládáte prvotní dílčí rozdělení (nástřel). Už jsem Vám dříve napsal, abyste si přečetl vyhlášku.

Vzhledem k tomuto Vašemu omylu zaměňujete rozdělování spotřební složky (50 až 60% nákladů) za rozúčtování. Už jsem Vám ukázal na Vašem konkrétním příkladu, že to spolu přímo nesouvisí: při spotřební složce 60% a rozdílech v náměrech 100% (500 až 1000 dílků) byl výsledek Vašeho rozúčtování ovlivněn náměry jen z 20%. Inu, chytrému napověz …

Takže znovu: náměry indikátorů mohou ovlivnit výsledek rozúčtování maximálně v rozsahu 40% od průměru. Když si pan Krupp indikátory nepořídí, přijde pouze o možnost rozlišovat rozdíly nákladů mezi byty v rámci těchto čtyřiceti procent, ale ani o chlup více. Toto jsem napsal panu Kruppovi a toto platí. Všichni přece uhradí (minimálně) 60% nákladů, počítáno podle podlahových ploch. Toto platí. Na rozdělení nákladů podle náměrů indikátorů zbývá 40%.

Podruhé Vás žádám: Pokud se domníváte opak, zveřejněte zde laskavě nějaký příklad, v němž by rozúčtovaná částka s použitím JAKÝCHKOLIV náměrů vedla k rozdílům o více než 40% od průměru domu.

Protože takový příklad nejste schopen dát, můžeme tuto diskusi vskutku uzavřít.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.