Vložil Viktor_SVJ, 13. Únor 2013 - 15:22

Jde vam velmi dobre opakovat se stale dokola. Tak to zkusime jeste jednou z druhe strany – vzorove stanovy, ktere plati v kazdem SVJ, pokud si neprijme vlastni.

Clanek IV – Stavební úpravy spočívající v modernizaci, rekonstrukci a opravách společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, zajišťuje společenství se souhlasem nejméně tříčtvrtinové většiny všech členů společenství.

Clanek VII, odst (3) pismeno f) výši příspěvků členů společenství na správu domu a pozemku, popřípadě o výši a způsobu placení dalších příspěvků na činnosti uvedené v čl. IV,

Vy tvrdite, ze „O stavebních úpravách, rekonstrukcích a modernizacích (což je i zateplení stavby) nerozhoduje SVJ“.

Bud jsou vzorove stanovy protipravni, nebo tu resime akorat zbytecne slovickareni. Shromazdeni je nejvyssim organem SVJ a pokud toto Shromazdeni prijme usneseni v souladu se svymi stanovami, podle Vas to zjevne neni „rozhodlo o tom SVJ“. A jak jinak tomu chcete rikat?

„Provede-li se rekonstrukce domu (např. zateplení), není SVJ oprávněno na tento účel stanovit ani vybírat příspěvky ani zálohy“

Opet zjevny rozpor se stanovami. Maji pravdu stanovy nebo Vy? Shromazdeni coby nejvyssi organ SVJ prijalo usneseni (cl. IV) a rozhodlo o vysi a zpusobu placeni prispevku na tutu cinnost (cl. VII).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.