Vložil lake, 12. Únor 2013 - 20:46

Viktor napsal: „Lake uz priznal, ze SVJ o te rekonstrukci smi rozhodnout“.

Pane Viktore, buďte tak laskav a čtěte co bylo napsáno a nevymýšlejte si co jsem nenapsal. SVJ není oprávněno rozhodovat o cizím majetku, to byste měl vědět. SVJ je pouhý slouha, správce domu. O technickém zhodnocení svého majetku rozhodují mezi sebou vlastníci jednotek, nikoliv jejich služebník – společenství.

Kdyby to bylo tak, jak píšete Vy, mohl by si s domem dělat výbor co by chtěl. Absurdní představa: sluha poroučí pánovi. Čtěte Listinu základních práv a svobod, čl. 11.

Vždyť právě z tohoto důvodu nemůže SVJ na rekonstrukce vybírat zálohy podle § 15 odst. 2. Nemá rekonstrukce v „popisu práce“.

Může být, že všichni DOBROVOLNĚ se rozhodli skládat na účet společenství nějaké částky jako do prasátka. Tak je tomu u pana Jaryna. Já osobně bych nikdy takovou hloupost neudělal. Budu si spořit, ale na svém bankovním účtu a budu z toho inkasovat své úroky.

Proč bych měl své peníze strkat cizí osobě, která nemá bankovní licenci a jejíž statutární orgán nemá zákonnou povinnost počínat si s péčí řádného hospodáře???

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.