Vložil lake, 2. Únor 2013 - 23:58

Pane Passate,
uklidněte se, přestaňte zmatkovat a přestaňte věřit všemu, co se zde píše. Z toho, co napsal pan Mi, je polovina pravdivá, druhá polovina nepravdivá.

Předně upozorňuji, že pouze Vy sám víte, zda dosavadní výbor je stále ve funkci, nebo jeho mandát skončil okamžikem volby nového výboru. My neznáme ani vaše stanovy, ani nevíme s jakým datem účinnosti proběhla volba nového výboru. To můžete vědět jenom Vy sám.

Pravdou je, že svého členství ve výboru se můžete zprostit tak, že výbor projedná Vaše odstoupení (nejlépe když bude písemné). Nesejde-li se výbor, nebo věc neprojedná, přestanete být členem výboru uplynutím 30 dnů ode dne, kdy jste své odstoupení výboru oznámil.

Nepravdivé je tvrzení pana Mi, že § 9 odst. 11 ZoVB se nějak vztahuje na případ, kdy výbor nemá tři členy. V rozporu s právem je celá věta „Totéž platí, nebude-li statutární orgán schopen plnit své funkce z důvodu, že počet členů výboru poklesl pod 3 členy, nebo není-li ve funkci pověřený vlastník.“.

Naopak platí, že řádně zvolený výbor existuje i po poklesu počtu členů pod stanovami určený počet.

  • I po Vašem odchodu z výboru budou zbylí dva členové představovat plnoprávný a plně funkční výbor SVJ.
  • Při jediném členovi nemůže výbor činit písemné právní úkony, ale stále existuje, rozhoduje, může svolávat shromáždění atd.
  • Výbor by zanikl pouze při počtu členů nula.

Jiné tvrzení je pouze nepodložený názor, který nelze ze znění zákona žádným způsobem dovodit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.