Vložil Anonymous, 5. Prosinec 2007 - 8:23

A já naopak mám dojem, že už se tu několikrát opakovalo že majitel domu MÁ povinnost zajistit STA, v tomto případě je majitel SVJ a tedy i ten náklad hradí celé SVJ pokud se nedohodnou jinak. Doufám, že mě někdo doplní a napíše daný paragraf.

Jinak dle mého názoru je možná lepší lidem zdůvodnit ty náklady a „donutit“ je koupi vlastní set-top-box případně rovnou digitální telky. Je tu totiž jeden zásadní rozdíl mezi analogem a digitálem alespoň v Praze. Aby někdo chytil pořádný obraz na analog, musel by si každý strčit za okno nějakou anténu a barák by pak vypadal jak ježek. Proto se dělaly STA se zesilovači apod. Jenže STA na digitální signál trochu ztrácí smysl – často je nutné koupit jinou anténu, jiné zesilovače, předělat rozvody koaxu, nové zásuvky. A to vše zbytečně! Protože digitální signál je většinou v Praze tak silný že na příjem stačí kousek drátku, případně malý pokojový proutek v ceně 200 Kč. A náklady na rekonstrukci STA budou určitě řádově vyšší než těch pár stovek na jeden byt.

Tedy můj čistě technický závěr – STA čistě pro digitál nemá alespoň v Praze žádný kloudný smysl a jsou to vyhozené peníze.

P.L.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.