Vložil salve, 10. Leden 2013 - 10:23

SVJ vzniklo v prosinci 2010. Stanovy byly převzaty od SBD a byly přijaty na ustavující schůzi – jako funkční ve většině oddělených SVJ. Byla odsouhlasena částka pro odměny členů výboru ve výši 100 Kč na byt.

Účetnictví nám vede správce – SBD tj. bývalý vlastník. Odměna pro členy výboru je vedena v příloze mandátní smlouvy jako „Ostatní provozní náklady SVJ“ v části „Úhrady“. Jsou tam dále položky: Tvorba DPZ; Splátka úvěru (bylo provedeno zateplení); Odměna správce – byt (SVJ); Pojištění domu. Druhá část jsou „Zálohy na služby“ – tj. zálohy na teplou a studenou vodu, vytápění, el. energie spol.prostor.

Zálohy na částky v první části mi nikdo nevyúčtovává – jsou pouze demonstrovány při schvalování účetní uzávěrky. Zálohy z druhé části jsou každoročně zúčtovány.

Ve stanovách je uvedeno, že výlučně shromáždění rozhoduje o stanovení výše odměn výboru. Na shromáždění (konané v roce 2012)se výbor vzdal odměn za rok 2011 (je to v zápise) a nechal si schválit (kvůli daním) – odměnu jako práci na DPP po dohodě se správcem.

Na shromáždění v prosinci 2012 se o odměnách vůbec nejednalo. Dle sdělení výboru nebyla ani od správce uzavřena žádná DPP pro členy výboru. Tolik další informace.

Dotaz mimo. Proč je doporučováno ukládání sporných částek do úschovy (notářské, advokátní atd.) Na co to má při sporu vliv?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.