Vložil lake, 1. Leden 2013 - 10:53

Vždyť je to úplně jedno. Najdete to v § 11 odst. 4 ZoVB, ale ničeho tím nedosáhnete. Dodatečnými korekcemi se náklad každého bytu na vytápění povinně zvedne na minimálně 60% průměru domu.

Ouředníci na ministerstvu – místo toho, aby to do vyhlášky napsali rovnou – nechávají rozúčtovatele počítat napřed základní složku 40 až 50%, aby se pak vzápětí povinně zvýšila na minimálně 60% průměru. Pod tuto hodnotu totiž nesmí klesnout náklad na vytápění u žádného z konečných spotřebitelů. Nemohli to sokolíci napsat rovnou?

Přihlouplý ministerský postup ve vyhlášce č. 372/2001 Sb. přináší jedině hádky v domech, neboť vyhláška neříká jak se má tato povinná korekce rozúčtování provést, ani podle jakého klíče se mají dodatečně přelévat peníze mezi jednotlivými byty.

Dejte ouředníkovi kteréhokoliv ministerstva kalkulačku a vypočítá naprostý nesmysl. Viz také zjišťování chybovosti na listinách presidentských kandidátů.
.............­.............­.............­.............­.............­.............­.........

Ale existují světlé výjimky: provizi z nákupu předražených obrněnců Pandur či zbytečných letadel Casa si pánové spočíst dovedli. Provizi za nákup zásoby zápalných šňůr pro armádu na 225 let dopředu si jistě také spočítali velmi dobře. Provize musela být dostatečná, neboť životnost zápalné šňůry je 4 roky: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?….

Nejspíš proto se na Ministerstvo obrany musel rychle vrátit nepostradatelný náměstek Vlastimil Picek, i za cenu odvolání ministryně. Inu, umí to spočítat …
Viďte, pane Nečasi a pane Klausi.

Hezký Nový rok všem.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.