Vložil Votočka, 4. Leden 2013 - 12:17

Dovolím si přidat názor.

Zateplit dům znamená investici = jednorázové vynaložení peněz vlastníků. Lhostejno, zda již mají nasysleno, či nějakým úvěrem.

Ekonomika zateplení = návratnost!!?? Dnes se uvádí až 40 let. Tereticky, pokud budou zatepleny všechny domy, všichni ušetří, až na vyjímky.

Vyjímka = dodavatel tepla. Tomu postupem doby rostou režijní náklády na výrobu tepla.

Odběr tepla v zateplených domech klesá, náklady dodavatele rostou. To nemůže vést jinam, než ke zdražení ceny jednotky dodávaného tepla.

Návratnost investice je tedy jednoznačně NULA, respektive zpětně spočítáno včetně vlivů inflace se jedná o zmařenou investici = vyhození peněz do kanálu. Pardon, do rukou bankéřů, stavebních firem atd.

Vliv na životní prostředí, jímž se někteří ohánějí je nepatrný. Stačí se zeptat odborníků, aby to spočítali a nepostačíte se divit, o kolik že to bude procent. Odhad bez grafů a výpočtů činí 0,0000001%.

A doplním o informaci o materiálu, kterým se zateplení provádí. Jde o extrudovaný polystyren. Pominu-li chemickou definici materiálu, řeknu lidově, že se jedná o „umělou hmotu“, kterou získám z původní suroviny (ropy) chemickou reakcí nebo „smíchám“ potřebné chemikálie. Jaký to má dopad na životní prostředí? Jako vše co takto vyrábíme a „konzumujeme“. Chemická výroba bez odpadu neexistuje!!!!!

Votočka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.