Vložil páčko (bez ověření), 12. Červenec 2016 - 12:15

Pokud neni na změnu stanov potřeba taky 100% tak změnit stanovy – aby na schválení výše příspěvků bylo stejný kvórum jako na schválení oprav. Jinak to budete řešit furt kolem dokola.

Asi by bylo taky dobrý ocitovat přesně jak je to ve stanovách s těma příspěvkama. Způsob určení jejich výše nemusí bejt určení jejich výše.

Schválení výše příspěvků bejvá schválení kolik je potřeba vybrat za určený období. Tady 100% nemá smysl když to jasně koliduje s kvórem na schvalování oprav, navíc nic podobnýho nebylo v ZoVB ani neni v NOZ.

Schválení způsobu určení výše příspěvků bejvá to jak se nutný náklady na schválený opravy rozdělí na jednotlivý vlastníky (podíl podle plochy, počet garáží apod.). Tady 100% smysl má aby nemohla většina rozhodnout že to zaplatí celý Pepa Vopršálek co má garáž číslo vosum.

Příklad: schválí se nadpoloviční většinou přítomnejch oprava. Stejným kvórem se schválí že je potřeba vybrat na ní 100 litrů. Příspěvky se rozpočtou podle stanov případně se 100% schválí jinej způsob rozdělení těch 100 litrů na jednotlivý vlastníky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.