Rekonstrukce garaze

Vložil Ombudsman, 16. Prosinec 2012 - 22:19 ::

Dobry den,

dum ma 10 bytovych jednotek a jednotku garaz, ktera je v KN zapsana jako samostatna jednotka, tj. jedenacta jednotka, kde je 10 parkovacich mist, tj. 10 spoluvlastniku garaze.

Vybor se rozhodl svolat schuzku pouze 10ti spoluvlastniku garazovych stani, aby je informoval o nutnosti opravy podlahy (krytina) a castecne i obvodovych zdi. Podlaha ve vlastnictvi spoluvlastniku garaze, svisle a vodorovne konstrukce a vrata jsou spolecne casti domu dle prohlaseni vlastnika. Uhrada opravy z fondu oprav garaze, do ktereho prispivaji spoluvlastnici.

Otazky:

  1. Muze vybor svolat a ridit schuzku, kdyz se garaz chova jako samostatna jednotka, neni to primarne zalezitost spoluvlastniku garazovych stani, jak se mezi sebou dohodnou?
  2. Jak v tomto pripade dle de zakona probiha hlasovani spoluvlastniku o realizaci opravy ci o nutnem vyseni prispevku do fondu oprav garaze diky oprave? Existuje nejaka zakonna uprava?
  3. Jsou povinni spoluvlastnici po ucineni dohody jit na Shromazdeni vlastniku (jeden zastupce, maji ze zakona nedelitelny hlas) a nechat hlasovat o tomto bodu?
  4. Kdyz se oprava tyka i zdi, ktere jsou spolecnymi castmi, maji se podilet na uhrade opravy z nejake casti i vlastnici BJ, nebot jsou spoluvladtniky spolecnych cast domu?

Dekuji za odpoved.

Ombudsman

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.