Vložil lake, 15. Prosinec 2012 - 19:19

Pane Maku,
přístroj, který máte, je skutečně kalorimetr (slouží k měření tepla). To pouze místní prosťáčci neumějí nic poradit, ale mají potřebu něco zbytečného plácnout.

Pokud nemáte kopii protokolu o ověření typu měřidla: Obraťte se na metrologické středisko a požádejte prostě ověření kalorimetrů. Nic jiného k tomu nevymyslíme. Je-li přístroj vadný, nebo má vadná čidla, musí napřed do servisu. Poškozený kalorimetr pochopitelně nelze ověřit.

Ve Vašem velmi nepřehledném příspěvku je pouze jediný dotaz: „Tak mi řekněte kdo je majitel, kdo zodovídá za kalibraci a kdo to bude platit?“ Odpovím Vám.

  • Kdo je majitel kalorimetru – to musíte vědět vy. Koupil jste byt. Jeho součásti a příslušenství jsou vyjmenovány v Prohlášení vlastníka. My netušíme co tam máte či nemáte. Také společná technická zařízení domu jsou vyjmenována v Prohlášení vlastníka. Nejsou-li kalorimetry ani společné, ani nepatří k bytům, jsou nejspíše stále ve vlastnictví původního vlastníka budovy. Může si je odnést.
  • Kdo zodpovídá za kalibraci – to je nesmyslný dotaz a už jednou jsem to v této diskusi napsal. Odpovědnost lze mít pouze za splnění zákonné povinnosti, nebo smluvního závazku. Žádná z obou možností nenastala.
  • Kdo to bude platit – to bohužel nevím. Nejsem jasnovidec. Možná nikdo a ve vašem domě se bude rozúčtovat podle započitatelných podlahových ploch. Kdo ví?

Napsal jste: „… 4 byty byly prázdné od ledna do července …“
Zcela bezvýznamné sdělení. Byty měly po celou tuto dobu svého vlastníka. Ten hradil zálohy a jemu se účtovala alespoň minimální částka ve výši 60& průměru domu (pokud rozúčtujete podle vyhlášky č. 372/2001 Sb.).

Napsal jste: „… správa bytových domů, co vede účetnictví a rozpočítává náklady to umí jen za celý rok.“
Vyhoďte ty neschopné rozúčtovatele. Pokud někdo neumí rozúčtovat náklady za část zúčtovacího období, pak je jasné, že nečetl vyhlášku č. 372/2001 Sb.. Jak tedy může takový neumětel provádět rozúčtování a brát za to peníze?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.