Vložil lake, 19. Prosinec 2012 - 12:17

Hromady nesmyslných tvrzení v této diskusi navršili různí neználci, počínaje panem Hradilem. I pan NeznáIek mate čtenáře i tazatele z čiré neznalosti.

NeznáIek napsal: "účtování PLYNE z §15/1. (...) Tou správou zjevně je i dodávka energií (voda, teplo) a služeb."
To je nepravdivé tvrzení. Ani dodávka energie, ani tepla, ani vody, ani poskytování dalších služeb nepatří pod legální definici správy domu, (§ 9 odst. 1 ZoVB), nýbrž pod § 9a odst. 2 ZoVB. Služby se nerozúčtují podle § 15 odst. 1, nýbrž podle celostátně platného předpisu (viz § 9a odst. 2 ZoVB), nebo podle pravidel stanovených shromážděním (§ 11 odst. 4 ZoVB).

NeznáIek napsal: "... není možné aby jste měl fakturační vodoměr (=OM (odběrné místo) kde se koná předávka média (vody))."
To je nepravdivé tvrzení. Možnost, aby odběratel dodával vodu jiné osobě, samozřejmě existuje a je výslovně upravena v zákonu o vodovodech a kanalizacích. Jde o tzv. "předanou vodu" a už vícekrát jsem o tom v diskusích psal. Totéž je zmíněno v cenovém výměru Ministerstva financí č. 01/2012. V zákoně si to snad dovede najít každý ...

NeznáIek napsal: "SVJ není oprávněno k „podnikání“ – tedy k „prodeji vody“"
To je popletené a nepravdivé tvrzení. Za prvé, nikdo zde přece nepsal o žádném podnikání. Podnikání je soustavná samostatná činnost určité osoby za účelem dosažení zisku (mimochodem, SVJ nemá zakázáno dosahovat zisk a tedy podnikat). Jestliže ovšem SVJ vodu bude pouze předávat a přeúčtuje náklady jiné osobě v souladu se zákonem o vodovodech a kanalizacích, nepůjde o podnikání.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.