Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 6. Prosinec 2012 - 5:00

…dle vodoměru (pochopitelně cejchovaný a je s ním vše v pořádku)když ho nemají všichni v domě?…

  • účtování PLYNE z §15/1. Podle něj přispíváte na „…na náklady spojené se správou domu a pozemku…“. Tou správou zjevně je i dodávka energií (voda,teplo) a služeb. A toto je minimální zákonný limit jak budete muset přispívat.
  • z §9a/2 ZoVB jde vyvodit, že může v SVJ existovat usnesení, že služba „dodávka vody“ bude účtována jiným způsobem – např. podle odečtů z ověřených (cejchovaných) vodoměrů.
    smlouvu s jednotlivým vlastníkem neviděl a pochybuji, že existuje i když všechno je možné – postupuje se většinou podle zažitých postupů z dob kdy nyní-vlastníci byli ještě nájemníky – což jim v pohodě vtluče do hlav zástupce nějakého bývalého OPBH transformovaného na s-r-ó-čko zastupovaný většinou kanceláří „JUDr-Gauner a spol.“

…Je možné, aby Vám byla voda dodávána přes fakturační vodoměr na vstupu do jednotky. K tomu je nutné, abyste měl jako odběratel uzavřenu smlouvu s dodavatelem vody. K uzavření takové smlouvy ovšem nemůžete SVJ donutit…

  • protože pane „xy“ lze oprávněně předpokládat, že nejste „SVJ“ ani nejste „zástupce SVJ“ ale pouze jeden spoluvlastník v SVJ → je uvedený názor manipulativní a zavádějící.
  • není možné aby jste měl fakturační vodoměr (=OM (odběrné místo) kde se koná předávka média (vody)). Uvedené se samozřejmě týká Vaší BJ. Odběratelem u Vás musí být Společenství (§2/5 zák. 274/2001)

…netušíte vůbec podle jakého zákona by mělo být „protizákonné“ uzavřít..“ (Lake: 3.12.2012 – 23:34)

  • toto je pouze hra „na slova“ – vítězem je ten kdo z druhých přispěvatelů udělá „škvory“

..K uzavření takové smlouvy ovšem nemůžete SVJ donutit…

  • k uvedenému nepotřebujete SVJ nutit, zvlášť pak proto že oprávnění SVJ je pouze dodávku „rozúčtovat“. SVJ není oprávněno k „podnikání“ – tedy k „prodeji vody“.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.