Vložil svjdukelská111, 29. Listopad 2012 - 11:02

Nesouhlasím s vaším názorem, že tato situace může nastat pouze tam, kde dosud nevzniklo SVJ, nebo ještě nezvolilo svůj statutární orgán. Naše SVJ vzniklo před pěti lety a BD, jako správce, nabízí svým členům slevu za správu, která je pro nečleny 200 Kč měsíčně. Nevidím na tom nic, co by v praxi nemohlo fungovat. Ono totiž, pane Lake, uznávám, že vaše vědomosti jsou ohledně paragrafů a různých ustanovení zákona velké, ale zkuste mi tedy citovat nějaký § nebo zákon, který zakazuje BD, jako správci, aby poskytlo svému členu slevu na správu. Tato praxe se netýká pouze našeho SVJ, ale všech SVJ (přes 300 společenství), které BD spravuje.

Dále píšete: Ve všech ostatních domech je správce v právním vztahu se SVJ, které mu hradí za správní činnost jednu souhrnnou částku podle smlouvy.

Naše smlouva se správcem má v článku III, písmeno 8/b přímo napsáno toto: Odměna správce se skládá z částky za.

  • správu společných částí domu a činnosti s touto správou přímo související ve výši 100,– Kč/byt člena/měsíc + DPH, 200,– Kč/byt nečlena/měsíc + DPH, 35,– Kč/garáž – stání/měsíc + DPH. Odměna je aktualizována předpisem úhrad za užívání bytu.

Žádné povinnosti jako člen BD nikdo z majitelů bytů nemá. Je to pasivní členství. Pouze se jednou ročně zúčastním shromáždění BD jako delegát zastupující několik SVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.