Vložil FrantaF, 11. Listopad 2012 - 21:08

Uvádím příspěvky samostatně, kvůli odlišení při minusování.

1. Nerovné podmínky bytů pro dosažení stejné teplotní pohody.

Účelem polohových redukcí je odstranit nerovnosti v potřebě tepla na vytápění bytů. Pokud budou redukce odstraněny bez náhrady jiným opatřením, dojde k finanční újmě uživatelů znevýhodněných bytů. Stejně jako objektivně existují rozdílné úniky tepla, začnou existovat rozdíly v nákladech za dosažení stejné teplotní pohody ve stejných bytech.

2. Pokles zájmu o zateplení budov.

Sníží se zainteresovanost obyvatel nezateplených domů na zateplení budovy, protože část bytů bude osvobozena od dosavadního podílu na hrazení vysokých nákladů způsobených velkými úniky tepla, které padnou na bedra obyvatel postižených bytů. Dnes můžeme pro zateplení přesvědčovat také skutečností, že se všichni podílíme na zvýšených nákladech znevýhodněných bytů a proto přinese zateplení úspory všem v domě. Po zrušení už to platit nebude a počet odpůrců vzroste.

3. Pokles ceny znevýhodněných bytů.

Znevýhodněné byty budou odmítány a za současného přebytku bytů mohou zůstat trvale bez obyvatel. V budoucnu se může situace ještě zhoršit.

4. Možné snížení životnosti vnějších zdí.

Někteří bydlící ve znevýhodněných bytech sáhnou k razantním úsporám tepla a mohou způsobit narušení zdiva a škodu na společném majetku. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.