Vložil Krupp, 19. Říjen 2012 - 22:32

Příběh je poučný, podobný ale obrácený. Jiný je v tom, že podle ZOVB se neuzavírá ani závazek ani smlouva, ale výbor sděluje výši částky.
Ve vašem příběhu se neměnila dohoda o zřízení závazku, když se měnil účet, ale uzavřel se její dodatek. Smlouva zůstala.
Zde je analogie. Mění se číslo účtu. Rozpis plateb zůstává. Výbor sděluje nové číslo účtu.

Nešťastník doplatil na to, že omylem neplatil na nový účet. Zde má rovněž vlastník platit na nový účet. Vy mu však radíte, aby to nedělal, dokud nedostane celý nový rozpis plateb. Mohl by dopadnout stejně jako vámi zmiňovaný nešťastník. Pokud má pochybnost, ať si nový účet ověří u předsedy nebo dalšího člena výboru. Přitom ví, že se účet mění v souvislosti s úvěrem.
Jak je to se složenkami se můžeme oba jenom domnívat. Třeba SVJ používá tento archaický způsob a rozdává složenky. Kdo chce zaplatit složenkou, použije jí, kdo nechce, zaplatí převodem. Naše SVJ rovněž dostává od různých dodavatelů složenku. Např. od Magistrátu za odvoz odpadu. Přesto platíme převodem na číslo účtu uvedené na této složence.
Celá záležitost mi připadá hloupá a zbytečná. Holt kdo chce dělat problémy, tak je dělá. Mě připadá tazatel vyčůraný a hledá důvod jak neplatit.
 Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.