Vložil lake, 14. Říjen 2012 - 22:42

Pane BFU,
zde je má odpověď, přestože jinde roztrušujete jaké ten lake píše "totální kraviny". Nerozumím tedy proč mne zde zároveň vyzýváte k odpovědi. Neodpovím Vám, protože buranům neodpovídám, ale jiné by to možná zajímat mohlo. Bavme se tedy o kontrole elektronického indikátoru svépomocí.

Znám pána, který takto ušetřil téměř 35000 Kč.

Družstvo nechalo v domě osadit elektronické indikátory. Po třech letech se tomuto pánovi najednou zvýšila platba za vytápění o více než 5000 Kč. Pátral proč. Náměry indikátorů si od počátku zapisoval, a tak rychle zjistil, který z nich dává nezvykle vyšší náměr. Zkoušel nahlásit závadu, a pak i reklamoval vyúčtování jako vadné, ale marně. Technik přišel, zkontroloval upevnění a nastavený koeficient v indikátoru s výsledkem - moc větráte, neoprávněná reklamace. Po předžalobní upomínce od právníka BD pán raději doplatek uhradil.

Zdravě se ovšem rozzlobil a nechal si na radiátor osadit druhý indikátor. Stálo jej to s prací a dopravou technika asi 750 Kč. Při následujícím vyúčtování opět reklamoval; doložil to fotografiemi obou indikátorů s čitelnými náměry v průběhu topného období. Když právník družstva zjistil, čím je jeho reklamace podložena, doporučil ihned družstvu reklamaci plně uznat. Vadný indikátor byl rychle vyměněn a pán si spočítal, že při zůstatkové životnosti indikátorů 7 let usetřil kolem 35000 Kč (minus jeho investice 750 Kč).

Mimochodem, ten druhý indikátor má na radiátoru dodnes. Na památku.

Zkuste uvážit, zda vám takový šroubek na radiátoru stojí za 35000 Kč nebo ne. O tomtéž by mohl přemýšlet i pan Patočka, který proti tomuto postupu měl mnoho čistě teoretických výhrad, ale použitelnou radu nedal.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.