Vložil PKK1 (bez ověření), 15. Říjen 2012 - 12:28

Tak problém s účastí na shromáždění a usnášeníschopností (i opakovanou) je snad všude. Bohužel musíme ctít právo majitelů BJ neúčastnit se, nevyjadřovat svou vůli a nekonat … na druhou stranu ale svojí neúčastí a nezplnomocněním jiného neumožní vykonávat tato práva jiným členům SVJ, kteří dlouhodobě chodí na shromáždění pravidelně a k ničemu, když se pak schůze nekoná. Tento rozpor (pro mě rozpor) práv mě již dlouhodobě irituje a úprava judikatury by zde byla velmi vhodná.

Počet jednotek u nás je 105, ve třech vchodech jednoho domovního celku. Kdysi jsem i já navrhl a prosadil (do stanov) systém počtu členů výboru poměrně po dvou ze 3 vchodů – aby jeden vchod nemohl přehlasovat a prosazovat svou vůli na úkor zbytku, pokud by jinak obsadil celý výbor. Postupně se však objevovala prázdná místa ve výboru, na které nemohl být zvolen kandidát z jiného vchodu a tak systém nejspíš změníme.

Náš hlavní problém byl a je boj členů výboru uvnitř výboru (osobní antipatie) mezi sebou, boj členů s předsedou výboru, atp. Zde bez dokonalých postupů daných jednacím řádem by okamžitě jakýkoli člen výboru rozporoval každé rozhodnutí a plán výboru a výbor by byl dokonale neakceschopný. S JŘ je alespoň ztuha činný a velmi dobře kontrolovatelný ze strany KK a členů SVJ. Kdo si něčím podobným neprojde, neuvěří …

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.