Vložil Matějka Jaroslav, 16. Listopad 2007 - 8:00

Vážený pane Anonymous, nastudujte prosím zákon č.72/1994 Sb., podívejte se na §2 písm.g) který uvádí, cituji: „společnými částmi domu části domu určené pro společné užívání, zejména základy, střecha, hlavní svislé a vodorovné konstrukce, vchody, schodiště, chodby, balkóny, terasy, prádelny, sušárny, kočárkárny, kotelny, komíny, výměníky tepla, rozvody tepla, rozvody teplé a studené vody, kanalizace, plynu, elektřiny, vzduchotechniky, výtahy, hromosvody, společné antény, a to i když jsou umístěny mimo dům; dále se za společné části domu považují příslušenství^1a) domu (například drobné stavby) a společná zařízení domu (například vybavení společné prádelny),“.

V souladu se ZoVB máte „Prohlášení vlastníka“, a stanovy SVJ, případně usnesení schůze shromáždění. Nastudujte prosím tyto materiály a pochopíte, že když máte větší plochu jednotky, tedy bytu, musíte se i podílet větším dílem.

Váš spoluvlastnický podíl je v souladu se zákonem vyjádřen zlomkem, kde v čitateli je rozloha vaší jednotky a ve společném jmenovateli je součet všech čitatelů. Před koupi bytu do osobního vlastnictví jste se měl seznámit se všemi právy a povinnostmi.

To, že některý vlastník „zabral“ některé prostory jen pro sebe je „drzé“, znevýhodňuje ostatní vlasníky, musí řešit výbor a jednání schůze shromáždění v soulasdu se ZoVB.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.