Vložil FrantaF, 22. Září 2012 - 21:01

Pane lake. Necitoval jsem Vaši větu. Vyjádřil jsem pochyby, zda je správná interpretace § 11 odst. 3 ZoVB ve Vašem příspěvku, „že i neschválené (nebo neplatné) usnesení je platné, pokud se nikdo neobrátí na soud“. V uvozovkách je uvedeno, jak jsem chápal význam tří málo odlišných formulací Vaší věty. Věty uvedu na závěr tohoto příspěvku.

Vaše výtka, co vše jsem neprostudoval a nekoupil, je nehorázná. Žádáte, abych utratil čas a dokonce peníze, k vysvětlení jednoho slova Vaší věty. Do diskuse jsem vstoupil pouze s úmyslem upozornit na domnělé nesrovnalosti, v interpretaci výše uvedeného paragrafu. Vaše odkazy mě následně přivedly k Vaší větě „Co se řádně odhlasovalo a oznámilo, platí“. Obsah slova „řádně“ jste nikde nedefinoval a věta je proto neurčitá. Napadlo mě, že to mohlo být příčinou, proč jste nepřesvědčil nejen mě, ale také další diskutující. Snažil jsem se Vás na to pouze upozornit. Na vysvětlení jsem byl zvědav, ale prakticky je nepotřebuji.

Váš pokus opět odejít od Vaší věty nepřijímám. Je pravda, že se dá zjistit platnost usnesení až při znalosti jeho obsahu a okolností jeho vzniku. Ale neurčitost Vaší věty to neřeší. FrantaF

Dále uvádím Vaše věty přesně. Vložil lake, 23. Duben 2012 – 9:40 Není-li platné usnesení včas napadeno způsobem předvídaným v § 11 odst. 3 ZoVB, je na něj nahlíženo i nadále jako na platné. Jakékoliv zpochybnění takového usnesení po uplynutí šestiměsíční lhůty podle ZoVB je navždy vyloučeno, i kdyby dodatečně vyšly najevo skutečnosti, pro které mohlo být (v zákonné lhůtě) za neplatné.

Vložil lake 23. Duben 2012 – 10:04 Jakékoliv zpochybnění řádně přijatého usnesení je omezeno šestiměsíční lhůtou. ZoVB je totiž lex specialis vůči ObčZ.

Vložil lake 23. Duben 2012 – 11:44 Usnesení (není-li absolutně neplatné, t.j. od samého počátku) je zásadně PLATNÉ a jako k platnému se k němu přistupuje. Judikatura je v této věci konstantní. Jedině soud by mohl takové usnesení zrušit (dodatečně zneplatnit) podle § 11 odst. 3 ZoVB. Neplatnost usnesení by byla prohlášena ex tunc, tedy od počátku. Neučiní-li to soud, na platnosti usnesení se nic nemění a zůstává platným i nadále

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.