Vložil lake, 18. Září 2012 - 12:12

Paní lh, jsem již poněkud alergický na diskutující, kteří napíší „pane lake, podle Vás …“ a pak plácnou nějaký nesmysl který jsem nikdy nikomu netvrdil.

Pokud máte na mysli vytápění společných prostor, nic Vám nebrání vyčíslit výši částky podle vyhlášky a rozúčtovat tento náklad SVJ na vlastníky jednotek podle spoluvlastnických podílů. Že to takto nyní z pohodlnosti neděláte je jiná věc. Máte ve společných prostorách přece radiátory a jsou osazeny indikátory. Či ne? To tedy nebude můj problém. Vyhláška č. 372/2001 Sb. jasně hovoří o osazení měřidel či indikátorů na topná tělesa (§ 4 odst. 3). Dodržujete ji? Rozúčtujete SVJ jako konečnému spotřebiteli tepla příslušnou částku jako ostatním konečným spotřebitelům v domě?

Nebo se snad domníváte, že topení ve společných částech spotřebuje celých 40 až 50% z nákladů na vytápění budovy? V našem domě – například – vchody a sklepy představují 1/9 vytápěné plochy, to jest 11,1%. Do oněch 40 či 50% základní složky je ještě hodně daleko, nemýlím-li se.

Termín „odpojené“ ve vyhlášce se nepochybně vztahuje pouze na zúčtovací jednotku, což je ve vyhlášce jasně stanoveno, včetně definice pojmu „zúčtovací jednotka“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.