Vložil lh (bez ověření), 18. Září 2012 - 7:47

To máte sice pravdu, ale poněkud to degraduje vaše znalosti, když jednou tvrdíte, že je nutno postupovat podle vyhl. a pak zase ne (min. ve vztahu k nákladům na vytápění společ. prostor) viz vaše odpověď z roku 2010:

Odpojení od centrálního výtápění 3 Vložil lake, 25. Červen 2010 – 5:20 Zákon č.458/2000 Sb. ve svém § 77 odst. 5. stanoví povinnosti odběratele tepla, kterým je SVJ nebo vlastník budovy. Toto ustanovení se nevztahuje na konečné spotřebitele (vlastníky jednotek) uvnitř odběrního místa.

Pokud jde o vyhlášku 372/2001 Sb., je celostátně platným právním předpisem a není mi známo, že by se na tom v dohledné době mělo cokoliv změnit.

Po odpojení bytové jednotky od centrálního zdroje tepla (ať už šlo o odpojení se souhlasem vlastníka domu, nebo bez souhlasu) se této jednotce bude nadále účtovat základní složka nákladů na vytápění, což je 40% až 50% celkových nákladů, rozpočítáno na jednotky podle podlahových ploch (§ 6 odst. 2 vyhlášky).

Odpojení několika jednotek (pokud přejdou na vlastní etážové topení) je tedy pro ostatní vlastníky vždy finančně výhodné, protože odpojené jednotky i nadále přispívají na úhradu společných nákladů vytápění. Nejeví se mi proto rozumné nutit je k opětovnému napojení. Nezaříznu přece slepici, která snáší zlatá vejce.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.