Vložil Matějka Jaroslav, 16. Listopad 2007 - 8:31

Vážená paní Evo, v případě centrální dodávky tepla, z důvodu stavebně technických vlastností budovy, je každý vlastník povinnen strpět dodávku tepla a byt vytápět na minymální teplotu 15–17°C, aby nedošlo k poruše konstrukčních prvků. Proto i vyhláška č.372/2001 Sb. stanoví minimální náklad tepla na 1m2 ve výši 60% průměrných nákladů tepla na 1m2 v domě. Tak jak jsem uvedl v předcházejícím, vlastník nemá důvod odpojení se od dodávky tepla. Musel by doložit jak bude vytápět jednotku (byt) a to nesmí být v rozporu s dalšími dokumenty regionu – energetická koncepce, ochrana ovzduší apod., v případě elektrického vytápění je na 99% rozvodná síť vašeho domu nedostatečná.

Uživatelé sousedních bytů (zprava, zleva, zdola, zhora)by byli znevýhodněni, jelikož by měly vyšší spotřebu tepla v místnostech přímo sousedících s bytem nevytápěným – může se objevit i plíseň na stěnách s tímto bytem společných a máme další problém – hygienický.

Výbor se musí řídit ZoVB, prohlášením vlastníka, projektovou dokumentací pro daný dům – projekt tepelné stability budovy a všemy ostatními zákonnými normami platnými v ČR.

Domnívám se, že na základě technického a obecně právního zdůvodnění dotčený vlastník nemůže získat souhlas ostatních vlastníků v domě.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.