Manipulace Shromáždění, Platnost volby výboru

Vložil Martin (bez ověření), 6. Září 2012 - 10:06 ::

Dobrý den,

mám dva dotazy:

1) Jaká je platnost voleb do Výboru, pokud Výbor před hlasováním rozdal volební řád, tento byl nahlas přečten a následně schválen Shromážděním (toto je běžná praxe - předkládání dokumentů na poslední chvíli). Ovšem ve volebním řádu je uvedena formulace odporující ZoVB (vylosování členů Výboru z kandidátů v případě, že výbor nedostane nadpoloviční většinu). Tento odstavec však nebyl použit. Jsou volby i tak platné?

2) Jaké jsou možnosti obrany před manipulativním jednáním předsedy (ala prodejní zájezdy s nerez nádobím) v domě, kde většinu účastníků schůze tvoří důchodci zvyklí nevyčnívat, neptat se, nechat za sebe rozhodovat a nedělat si problémy? Mladí obvykle už nemají chuť se nechat zesměšňovat předsedou (asi každý byl svědkem podobného jednání ze strany některého učitele na ZŠ), případně poslouchat, co všechno předseda vykonal (aby nebyl čas na oponování věcí, které chce předseda protlačit) a tak v lepším případě nepřijdou, v horším případě dají plnou moc některému ze členů Výboru, kteří jsou v něm de fakto do počtu. Je možno pořídit si nahrávku průběhu schůze a tu využít u soudu?

Díky za odpověď

Martin

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.