Vložil páčko (bez ověření), 9. Září 2012 - 13:52

PeDuples tu evidentně není, ale já mám několik připomínek.

Kdyby rozuměl účetnictví SVJ, pochopil by, že přijatá faktura může být uhrazena až v následujícím období, dokonce může být hrazena ve splátkách i v průběhu několika let (v případě tzv. odložených splátek, úhrad z úvěru atd…)… Ovšem čerpání záloh účtujete okamžitě při jejím přijetí.I jako účetní-amatér vím, že faktura se v (podvojném) účetnictví účtuje při jejím přijetí na 321, a její úhrada pak klidně i v následujícím období nebo při odložených splátkách v následujících obdobích. Jinak je to pouze v bývalém účetnictví jednoduchém, a to SVJ vést nemůže. Tento postup PeDuples je tedy správný. O účtování úhrad z úvěru PeDuples nepsala a o jeho správnosti nebo nesprávnosti ví všichni houbelec.

To, že by měl zůstatek nevyčerpaných záloh na účtu 955 alespoň zčásti korespondovat se zůstatkem běžného účtu, Vám asi nic moc neříká. Takže věrný obraz poněkud kulhá.Tohle platí pouze v případě, že jsou dobře nastavené zálohy na služby a není dlužník. Navíc se mi zdá vhodnější mít na 955 disponibilní zůstatek záloh, protože předsedy nic jiného nezajímá. Pokud jsou různé odložené splátky apod rozstrkány na různé 315 a 378 a na přijatých zálohách je pěkná sumička, určitě to je věrnější obraz, hahaha.

nemám nic proti účtování oprav rozvahovým způsobem.Tak tohle nemyslíte vážně, vždyť je podle vás v rozporu s vyhláškou?!?!

Ale vím i o § 7/2 ZoÚ. Taky nic?Konkrétně by to nešlo?

Na další rozbory názorů nějakého anonyma nemám čas. Pokud má „Váš auditor“ zájem, může se stát členem KPÚ. Potom mu provedu kompletní rozbor celého příspěvku a pošlu jej mailem.Je mi ovšem jasné, že se nepodepíše, stejně jako Vy. Přitom to chce jenom trochu odvahy, nic víc.Mohlo by se zdát, že na rozbor názorů vám nechybí čas, ale argumenty. Naprostá většina přispěvatelů na tomhle portále je anonymních a nikdo to neřeší, protože je to v souladu s podmínkami. Jestli se někdo podepíše pravým jménem (např. aby mohl dávat odkazy na svoje placené služby), nemůže totéž požadovat po ostatních. Pokud jsem si všiml, ani místní master lake se neidentifikuje jménem a rodným číslem. Tak o co vám jde? Anonymní názor může být správný a podepsaný špatný, důležité je podložení zákony a to je u „auditora“ (ať jím je nebo není) splněno. Od vás nic konkrétního nepadlo.

A nakonec velká prosba: My dvě na sebe máme přece mailové adresy. Pokud chcete nutně pokračovat, zkusme to mailem a přestaňme tady zaclánět s tak odbornými problémy. Děkuji za pochopení.Nemám šajna, jestli bude chtít pokračovat PeDuples, ale tady vám veřejně položila několik otázek, na které zatím nepadly odpovědi a které jsou dost zásadního charakteru. Mě by hlavně zajímal ten paragraf na osvobození výnosů od daně. Nevím, proč by měly tyto odpovědi padat někde v soukromé korespondenci. Hned ve druhém příspěvku téhle diskuze jste PeDuples zkritizovala, když se ohradila a svůj názor podložila, míníte zdrhnout. Tak buď si za svými postupy stojíte a umíte je podložit veřejně tam, kde jste jiné označila za nesprávné, nebo to neumíte a pak to přiznejte natvrdo všem. Omluva za veřejnou urážku se vždy provádí před nastoupenou jednotkou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.