Vložil lake, 3. Září 2012 - 11:20

Anonne,
o Vaší neznalosti práva svědčí od počátku to, že veřejnoprávní registraci (kterou nesprávně označujete za „souhlas Úřadu“) si pletete se soukromoprávním souhlasem od šmírovaných osob. Všichni kromě Vás v této diskusi chápou, že to jsou dvě naprosto odlišné věci. Vy stále ne. Inu – znalec zákona č. 101/2000 Sb. se pozná.

Když jste se navezl do sdělení, že práva a povinnosti vlastníka jednotky určují stanovy, prokázal jste tím nejen neznalost zákona č. 72/1994 Sb., ale i neznalost dvou základních ústavních předpisů tohoto státu. Netušíte-li, vážený znalče, že povinnosti je možno ukádat pouze na základě zákona a zákonným způsobem, pak raději o ničem nediskutujte. V Listině základních práv a svobod je to uvedeno od roku 1992 a zákon o vlastnictví bytů je z roku 1994. Měl jste tedy na znalecké studium dost času…

Chcete-li ukázat, že znáte zákony, odpovězte v první řadě na otázku kterou jsem Vám položil po Vašich blábolech o ukládání povinností bez zákonného zmocnění: Jestliže se snažíte tvrdit, že rozsah práv a povinností vlastníka jednotky lze změnit ještě nějak jinak [než stanovami], napište zde laskavě kde je to v zákoně výslovně uvedeno a komu podle Vás zákon svěřil toto oprávnění.
Odpovědět na tuto otázku samozřejmě neumíte, znalče. Stejně jako jste neodpověděl na mé otázky v jiné diskusi: http://www.portalsvj.cz/…hy-na-spravu#…

Ke stanovisku ÚOOÚ lze říci, že samozřejmě nemá právní platnost, ale bylo vytvořeno v souladu s českou i evropskou judikaturou v tomto rozsahu:

  • zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů,
  • směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů,
  • rozhodnutí Ústavního soudu sp. zn. Pl. ÚS 4/94,
  • rozhodnutí Ústavního soudu sp. zn. Pl. ÚS 40/08,
  • Rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ve věci Neimietz vs. Německo z roku 1992,
  • nález pléna Ústavního soudu zn. Pl. ÚS 24/10,
  • rozsudek Městského soudu v Praze sp. zn. 7 Ca 204/2005,
  • Úmluva o lidských právech a základních svobodách (zákon č. 209/1992 Sb).

O právní kvalitě tohoto stanoviska ÚOOÚ svědčí to, že se minimálně v jednom případě již stalo východiskem pro rozsudek Krajského soudu o pokutě 180000 Kč při neoprávněném šmírování vlastníka jednotky. Chcete-li takovou pokutu jednou také „slíznout“, vážený znalče, hrajte si na znalce dál.

Ale prosím, zkoušejte to jen ve Vašem SVJ. Zde se za znalce zákonů opravdu vydávat nemůžete.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.