Vložil lake, 2. Září 2012 - 8:47

Pane anonne, na hloupé příspěvky většinou neodpovídám, ale u vás činím výjimku.

Článek č. 4 Listiny základních práv a svobod zní: „(1) Povinnosti mohou být ukládány toliko na základě zákona a v jeho mezích a jen při zachování základních práv a svobod.“.

To znamená, že povinnosti lze uložit vlastníkovi jednotky výhradně na základě výslovného zákonného zmocnění. Pro SVJ je tímto zákonem Zákon o vlastnictví bytů č. 72/1994 Sb, případně Občanský zákoník a další celostátně platné právní předpisy.

Další v zákoně neuvedené povinosti a omezení práv mohou vlastníkovi jednotky uložit pouze Prohlášení podle § 4 ZoVB a Stanovy společenství podle § 9 odst. 14 ZoVB.

Přečtěte si Listinu základních práv a svobod a také ZoVB, abyste byl v obraze. Je zřejmé, že obsah těchto dvou právních předpisů neznáte.

Jestliže se snažíte tvrdit, že rozsah práv a povinností vlastníka jednotky lze změnit ještě nějak jinak, napište zde laskavě kde je to v zákoně výslovně uvedeno a komu podle Vás zákon svěřil toto oprávnění. Snad Anonnovi?

Nečekám ale, že na tuto otázku odpovíte. Před 12 dny v jiné diskusi jsem Vás vyzval, abyste odpověděl na moje dvě jasně položené otázky: http://www.portalsvj.cz/…hy-na-spravu#…
Na Vaši odpověď dodnes čekám nejen já, ale všichni účastníci oné diskuse. Dodnes jste neodpověděl a z diskuse jste rychle zmizel. Není divu. Vaše názory v oné diskusi byly směsicí hluboké neznalosti a pohrdání zákonem. V této diskusi je to naprosto stejné.

Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.