Vložil lake, 3. Září 2012 - 13:36

Pane Romane, k Vašemu dotazu se sice rozproudila diskuse, avšak zbytečně. Nenapsal jste to hlavní: jaká jsou pravidla rozúčtování vody a teplé vody uvedená ve Vaší nájemní smlouvě. Pouze z toho je nutno vyjít.

Dále píšete, že vodoměry vlastník odeslal na „posouzení“ a že jsou „funkční“. Vámi používané výrazy neznám. Technické posouzení k certifikaci typu vodoměru provádí Český metrologický institut na žádost dovozce či výrobce před uvedením měřidel na jednotný evropský trh. To jistě není Váš případ. Také nevím co je míněno pojmem „funkční vodoměr“. Není tedy jasné co vlastně zkušebna s vodoměry prováděla a jaký byl ve skutečnosti její závěr. Vy to zřejmě také nevíte.

Pokud snad došlo k metrologickému ověření vodoměrů, upřesněte, zda vlastník odeslal k ověření všechny poměrové vodoměry v celém domě. (Pokud nikoliv, je jeho argumentace bezvýznamná).

Dále napište, zda částka která Vám byla původně účtována se nějak významně lišila od Vaší průměrné spotřeby vody a teplé vody v dřívějších letech. (Poklud ne, ztrácíte čas jak svůj, tak náš.)

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.