Vložil PatrikN (bez ověření), 30. Srpen 2012 - 11:39

Ano, tuto problematiku jsem si také ověřoval a vycházím z příspěvku pana Lakeho, který jsem si dovolil uvést níže a naších stanov. Pozvánky „dáváme také do schránek“, ale v přítomností dvou členů výboru, kteří podepisují seznam členů shromáždění, kterým byla pozvánka do schránky vhozena. Tento dokument se samozřejmě ukládá. Mimo to dáváme pozvánku na veřejnou nástěnku ve vestibulu. Také posíláme pozvánky mailem, ale to nám už stanovy neukládají.

_____________­________________________­___

Za doručení je v soukromoprávní sféře považován každý případ, kdy písemnost se ocitne ve sféře vlivu příjemce, bez ohledu zda si ji převzal, bez ohledu zda se s jejím obsahem seznámil či ne. Velmi podrobně jsem o tom pojednal v příspěvku http://www.portalsvj.cz/…e/dorucovani#… .

Sem patří i případ, kdy písemnost je uložena na poště a adresát si ji nevyzvedne v určené lhůtě. Není tedy pravdou, že byste museli mít od každého majitele podpis, jak tvrdí anon.

Doručením je předání do vlastních rukou, pokud možno se svědkem (se svědky).

Doručením bezpochyby je, jestliže pozvánka je vložena do schránky náležející k bytu, která je označena jménem a příjmením vlastníka. Lze prokázat velmi jednoduše např. svědectvím více členů výboru, kteří společně vkládali pozvánky do schránek. Můžete si pro jistotu vkládání natočit na mobil.

Jednotlivec tvrdící v takovém případě, že pozvánku do schránky nedostal, se ocitne v důkazní nouzi. V případném sporu soud rovněž přihlédne k tomu, zda ostatním vlastníkům v domě nečinilo potíž dostavit se na shromáždění na základě takto doručené pozvánky.

Nesmíte ovšem udělat nějakou školáckou chybu, což je např. vložení písemnosti do schránky označené jménem nájemce, nebo předání pozvánky jiné osobě přítomné v bytě namísto adresátovi. V takových případech je téměř jisto, že přechod zásilky do sféry vlivu adresáta neprokážete.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.