Vložil Mike (bez ověření), 30. Listopad 2015 - 15:32

Pánové, přemýšlím o tom co zde píšete. Ale mám pocit, že v tomto případě se na výbor SVJ, který porušoval své povinnosti lze uplatitnit odpovědnost výboru jako statutárního orgánu SVJ. A tam odpovídá každý člen výboru rovnoměrně.

Příklad. U nás v SVJ proběhla kontrola protipožárních opatření a byly identifikovány konkrétní porušení a byla vyměřena pokuta a za kterou odpovídal výbor a uhradili ji jednotliví členové výboru.

V případě toho, že si vlastníci, kteří většinově odhlasovali úhradu nákladů všemi vlastníky, tak by šlo uplatnit jednak žalobu na to, že většinoví vlastníci svým rozhodnutím poškozují zájmy menšinových vlastníků, na které ze zákona musí brát zřetel, tak bych pohrozil trestním oznámením za porušení povinností při správě cizího majetku.

Členové výboru DSVJ svým jednáním způsobili škodu, a tak škoda vznikla jednoznačně tím, že porušili zákon. Tam by jistá možnost uspět mohla být.

Ale jsem amater.

Faktem je, že s pánem cítím, protože řeším podobné problémy, kdy si výbor SVJ ovládaný většinovými vlastníky dělá co chce.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.