Vložil lake, 21. Březen 2013 - 16:28

Samozřejmě, že zákon nic takového přímo nenařizuje. Na druhou stranu – Vy nejste povinen platit zálohy na účel, který je tajemný a není takovým plánem podložen.

Ten, kdo něco tvrdí, je povinen to také prokazovat. Zejména u soudu. Jak procesněprávní teorie, tak soudní praxe dovodily, že je věcí účastníka tvrdit rozhodující skutečnosti a označovat důkazy k prokázání svých skutkových tvrzení. Pouze takový účastník řízení, který splní své procesní povinnosti může být ve sporu úspěšný. Vašemu předsedovi (je-li JUDr.) doporučuji prostudovat procesní povinnosti účastníků civilního řízení a namátkou rozsudek Nejvyššího soudu sp. zn. 21 Cdo 2725/2007, ze dne 15. 5. 2008.

SVJ nebude bez Reserve Study schopno hodnověrně prokázat, že po Vás oprávněně požaduje zálohy na „předpokládané náklady, které bude nutné vynaložit v následujících měsících i v dalších letech.“. Viz § 15 odst. 2 ZoVB.

Výbor tedy nebude žádné plány sestavovat a Vy nebudete svému SVJ žádné zálohy hradit. Výhoda je na vaší straně. To ví dobře i Váš předseda, je-li JUDr.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.