Vložil FrantaF, 28. Srpen 2012 - 15:38

Pane Michale. Když jsem napsal, že působení inflace při dlouhodobém plánování nemění situaci výrazně, měl jsem na mysli období 15 let. Pokud se plán každý rok upřesňuje podle zjištěných hodnot konkrétních prvků, může být spolehlivější, než obecný růst inflace. Odlišnost bude pouze v tom, že může dojít častěji ke změnám příspěvku do zálohy. Svůj hlavní úkol plán i tak splní. Jednoduché plánování je přijatelné i pro laika. Obávám se totiž, že plánování může být odmítáno také proto, že předsedové vlastně neznají jeho náplň. Trvat na využití prognóz, kterým mnoho lidí nevěří, může situaci ještě zhoršit.

Svojí otázkou jste mě doběhl. Možným rozptylem jsem myslel pouze úvahu, zda uváděné hodnoty statistik mohou mít natolik nepříznivý dopad na naše plány, že je nutné provést úpravu ceny. Bylo to velmi neobratné vyjádření.

Můj příklad měl pouze názorně ukázat, že plánování je jednoduchá a užitečná činnost. Pomůže odstranit většinu sporů kolem výše příspěvků na správu domu, protože odstraní nečekané velké změny. Větší nepřesnosti v plánu jsou nepříjemné, ale snadno řešitelné využitím úvěru, který bude jistě nižší a levnější než v případě neplánované opravy nebo investice. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.