Vložil lake, 20. Srpen 2012 - 14:10

Pane anonne, stěžujete si překvapivě: „Asi netušíte jak obtížné je PRAKTICKY lidi donutit k nějakému zvýšení plateb.“.

Já jsem zde přece nabídl ověřený postup jak vlastníky donutit k tomuto zvýšení. Ano, jde o dlouhodobý plán oprav neboli „Reserve study“. Píšu o tom v celém tomto vláknu.

Vlastníci jedině v Reserve study názorně uvidí, jak v dalších letech budou nevyhnutelně dožívat další a další části domu a jak bude nutné na jejich opravu či výměnu zajišťovat nemalé částky – právě toto poznání je přiměje, aby zvedli ruku pro tvorbu vyšší dlouhodobé zálohy. Vy však proti mé informaci vystupujete velmi tvrdě – a zároveň si stěžujete, že Vy, anonn, nejste schopen vlastníky přimět k vyššímu spoření! Podivná rozpolcenost ducha.

Je zřejmé, že nerozumíte ani právu, ani ekonomice ani dlouhodobému plánování údržby domu. Jinak byste tak zuřivě nevystupoval proti celosvětově ověřenému postupu, který Vám může pomoci dosáhnut vašeho cíle. To, co je ve většině zemí světa naprosto běžné je pro Vás nepředstavitelné. Chcete na jedné straně z vlastníka dostat peníze, ale na druhé straně se bráníte pro něj sestavit dlouhodobý plán údržby a oprav jeho majetku. Vždyť je to směšné…
.............­.............­.............­.............­.............­.............­...

Znovu připomenu, že toto vlákno jsem založil pro toho vlastníka jednotky, který je nucen k úhradě ničím nedoložených částek a nemůže se domoci informací o hospodaření. Uvedl jsem to naprosto jasně v úvodním příspěvku. Tento vlastník tedy stojí v opozici proti SVJ – právnické osobě. A myslím, že zde své informace najde.

.............­.............­.............­.............­.............­......
Otázka pro anonna:
Co byste radil tomuto tazateli v jeho situaci? Aby platil dále naslepo a počkal na vyúčtování, které nikdy nepřijde? Toto je konkrétní případ ze dne 2. června 2012. Nevykrucujte se odpovězte mu jak se má zachovat.
Podle Vás (tedy držet hubu a platit)? Nebo podle mne?

A co poradíte tomuto tazateli (dotaz 16. srpen 2012)? Který z postupů mu přinese výsledek? Váš, nebo můj?
.............­.............­.............­.............­.............­......

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.