Vložil anonn, 20. Srpen 2012 - 5:20

A zase ten nesmysl a demagogie. Copak se z těch 1753 Kč neutratí ani koruna?? Plán je plán a jak zde napsali skoro všichni nemusí se splnit – šetří se na trubky a nakonec se opraví děrava střecha.

Neměly by se u dlouhodobých záloh řešit především výdaje a ne příjmy (z pohledu SVJ)? Lake nás tu oblbuje zákonnou povinností schválit nějaký plán. Jenže plnit ho již netřeba. Z toho jasně vyplývá že nějaké schvalování je stejně naprosto k ničemu a naprosto o ničem nevypovídá!

  1. K čemu je mi nějaký canc ze schůze že se šetří na to či ono když výbor peníze nakonec rozkrade?
  2. A naopak – proč se zbytečně šprajcovat v placení dle lake když se z oněch 1753 měsíčně třeba 1500 utratí a 253 ušetří a vše je průkazně podloženo každý rok zveřejněným rozpočtem? Samozřejměm myslím ZPĚTNĚ tedy prokazatelně. To pak najednou není „zazděných“ 63 tisíc ale najednou je z toho ušetřených „pouze“ cca 3 tisíce na byt ročně.

Dle B funguje nejspíš naprostá většina slušných SVJ se slušným výborem. Nějaký rozpočet dopředu je sice hezká věc ale celkem k ničemu. Naopak nejvíc pomůže každý rok se zamyslet kolik se utratilo, kolik zbylo a dle toho se rozmýšlet do dalších let. A ne vymýšlet nějaké plány na 20 let dopředu když nikdo neví co bude za rok!

Do budoucnosti vidí stejně jen čarodejnice a lake.

Předseda

P.S Naše SVJ funguje bez problémů, dům je perfektně opravený jako málokterý, za našho vedení se ušetřila se obrovská spousta peněz, všechny výdaje jsou transparentně přístupné komukoliv. Kdyby snad nedejbože členové našeho SVJ četli tyhle lake-cancy tak nemáme výbor (nikdo nepodepíše smlouvu), nemáme úvěr (dle lake si nemá brát SVJ), nemáme opravený dům (dle lake by muselo z desítek bytů souhlasit 100% což je zhola nemožné), nikdo neplatí zálohy na správu (ano přiznávám se schůze neschválila „věštecké“ dílo aneb rozpočet) atd.. Tedy dle lake by jsme žili bez koruny v bezvládí v rozpadlém domě. Tedy lake „děkujeme“ za takové rady – bez nich se opravdu většina SVJ obejde!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.