Vložil lake, 19. Srpen 2012 - 2:59

Super SVJ napsal: "... nemohu souhlasit s Vaším nabádáním, aby vlastníci nehradili žádné prostředky do fondu dlouhodobých záloh.".
Mýlíte se. Nic takového jsem nenapsal ani netvrdil. Napsal jsem pouze to, že k vybírání záloh musí být splněna zákonná podmínka - že jde o zálohy na budoucí nutné výdaje, což je SVJ povinno na požádání prokázat. Pánové ve výborech si zvykli, že vlastníka jednotky je možno překřičet, přehlasovat, ignorovat. Dobrá - ale nečekejte, že vám dá své peníze.

SuperSVJ napsal: "V USA je mentalita lidí historicky naprosto jiná a nedá se srovnávat se stále zažitým vlastnickým uvědoměním lidí u nás. ".
Přeložím tedy Vaši větu do češtiny: "Lidé v USA se nenechají vodit za nos a manipulovat tak snadno, jako je tomu u nás. Proto by tam neprošlo vybírání NEVRATNÝCH záloh bez konkrétního účelu a časového určení."

Super SVJ napsal: "Teorie kterou uvádíte z Kalifornie, ...".
Opět se mýlíte. Nejde o teorii. Viz český zákon č. 72/1994 o vlastnictví bytů, § 15 odst. 2. Společenství není oprávněno vymáhat placení záloh, není-li schopno prokázat konkrétní budoucí NUTNÝ účel těchto záloh. Pokud to v některém SVJ není dodržováno, jde o odchylku od zákonné úpravy, která existuje pouze díky souhlasu všech s takovou odchylkou.
-------------------------------------------------------------

Může Vás to štvát, můžete s tím nesouhlasit (jako pan anonn), můžete tvrdit že neumíte nebo nechcete sestavovat dlouhodobý rozpočet (jako pan Krupp) - ale to je asi tak všechno co můžete.

Až vás ve Vašem SVJ kterýkoliv vlastník požádá o předložení takového SCHVÁLENÉHO dlouhodobého plánu, budete mu muset vyhovět Vy, anonn i Krupp. Protože jinak od něj neuvidíte ani korunu. Smiřte se s tím. Zacpávat si oči a uši před právní realitou nepomůže ani jednomu z vás.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.