Vložil anonn, 17. Srpen 2012 - 11:52

Já dělám předsedu roky. To co jsem napsal o novostavbě je pravda a ta střecha (blbě vyrobená) se z pojistky asi nezaplatí že?

Dále:

Cituji „„Pochroumaná“ střecha se bude řešit samozřejmě z pojištění domu. Cožpak vy nemáte pojistku domu?“
Naprosto běžná praxe je že nějaké věc doslouží úplně jindy než je její plánovaný „konec“. A u střechy se stává naprosto běžně že z ničeho nic začne někde zatékat, najednou víc a víc a během roka je to tak špatné že je potřeba střechu úplně předělat. Opět případ co jsem zažil.

Cituji „Když doslouží stoupačky, je to případ o kterém jsem přece už psal: je známa odhadovaná životnost zařízení a na jeho opravu se dlouhodobě a adresně spořilo.“
Opět nesmysl. Trubky běžně doslouží dříve než byla jejich určená životnost. Poruchy tedy opravdu nikdo neplánoval. Opět jsem zažil.

Atd, atd.

Cituji „Existuje zákonná možnost předepsat vlatníkům jednorázový příspěvek na správu, pokud jste o tom nikdy neslyšel“.
A to je přesně to co téměř nikdy nezafunguje. Lidi nedokáží v naprosté většině šetřit a proto tento stát vypadá jak vypadá. Lidi raději přijmou měsíčně o pár stovek vyšší platbu než za 5 let požadavek na 50 nebo 100 tisíc na dřevo. To 9 z 10 lidí mít nebude a opraví se tedy prd.

Cituji „Neadresné, neurčité a nevratné „šetření“ přímo do cizí kapsy je vemi výhodné pro výbor, který chce utrácet a manipulovat s penězi bez možnosti kontroly.“
A není toto problém spíš kontroly výdajů? Jak to souvisí s tím, jestli leží na účtu našetřené peníze nebo ne?

Cituji „Se svými penězi dokáže každý hospodařit podle svých plánů sám.“
Opět nevíte jak to chodí. Drtivá většina lidí NEDOKÁŽE se svými penězi hospodařit. Zase reálný příklad – pokud vyberete na zálohách na služby více lidi tu stovku měsíčně navíc unesou a kolikrát jsou i rádi. Pokud náhodou dojde k tomu že zálohy byly o nějakou tu stovku podhodnocené, má značná část lidí problém doplatit „blbých“ pár jednotek tisíc v ročním vyúčtování! Opět každoroční PRAXE.

Na tomto serveru se opakovaně ukazuje, že nemáte naprosto vůbec představu jak to PRAKTICKY chodí ve velké spoustě domů a tedy SVJ.

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.